Kikvorschen naar Winterberg

Van 18 t/m 21 Oktober 2013

Laatste update: 26 Oktober 2013, 0:44 uur
Dag 3 en de laatste dag geplaatst
en gedeelte TV73 met filmpjes toegevoegd
Winterberg 2013

Inleiding

Normaal gesproken gingen we met de Kikvorschen om het jaar naar Haguenau, naar het hopfeest (Zie: fête du houblon). Alleen zijn de Kikkers daar al zoveel keer geweest, iets van 25 keer geloof ik, dat men nu toch wel eens iets anders wou. Hierop werd geopperd om eens naar Duitsland te gaan, naar een van de bierfeesten. Dus werd er een beetje rondgevraagd waar men dan het beste naar toe kon gaan. Hierbij kwam men uit op Winterberg. Weliswaar is hier geen bierfeest aan de gang, maar de Kikvorschen kennende, maken wij dat er zelf wel van! Tja, en als je het hebt over Winterberg, dan kom je al snel op het bekendste hotel aldaar: Der Brabander

Dus werd er contact gezocht met Dhr. Rob Meurs. Een afspraak was al snel gemaakt om eens te komen kijken. Dat werd het weekend van 22 juni. Hierop gingen onze voorzitter Bertie van den Heuvel, bijgestaand door Joop van Steenpaal daar op bezoek. Klik hier voor een impressie van dat bezoek, en hoe "Der Brabander" en de omgeving eruit ziet. (of bovenin op de knop Afspreken)

Zoals jullie inmiddels gewend zijn, zal er ook deze keer weer een dagboek worden bijgehouden. Uit de reacties na onze reizen naar China, (zie: Shanghai 2006 , Shanghai 2010) en Sint Maarten vorig jaar (Zie: Sint Maarten 2012) blijkt zo'n blog erg goed bezocht en gewaardeerd te worden. In eerste instantie is de blog natuurlijk opgezet voor de thuisblijvers. Zodat men thuis ook een impressie kan krijgen van wat we daar allemaal weer mogen meemaken.

Wederom bleek tijdens onze reis naar Sint Maarten de site als een lopend vuurtje rond te zijn gegaan. Er waren dagelijks ongelooflijk veel mensen die zaten te wachten op een update van wat de Kikvorschen die dag weer hadden beleefd. Ik had een teller op de site gezet en die oversteeg onze stoutste verwachtingen. Deze keer wordt het minder exotisch, minder lang, én er gaat een cameraploeg mee van TV73. Dus de mensen kunnen ook thuis voor de buis bewegende beelden zien.

De site zal deze keer dus minder bezocht worden, maar ik maak er toch een traditie van om ook deze keer elke dag een verslag te schrijven. Natuurlijk met zoveel mogelijk plaatjes. Het blijkt dat de plaatjes het meest gewaardeerd worden. En het is dan ook een bekend gezegde: Plaatjes zeggen meer dan woorden. De verslagen typ ik meestal op het einde van de dag. Zeg maar rustig het begin van de nieuwe dag, ver in de nachtelijke uurtjes. Mocht ik dus een dag missen, neem me dit dan alstublieft niet kwalijk. Geloof me, dan ben ik er echt niet aan toegekomen.
Kikvorschen Logo