Lunschkonzert 2018

Oeteldonk / ’s-Hertogenbosch – Komische Folkloristische Fanfare De Kikvorschen organiseert in nauwe samenwerking met het Hoftheater der Amadeiro’s, in 2018 voor de 11e keer het Lunschkonzert “Brôôd mee Spèk”. Een authentiek Oeteldonkse muzikale traktatie voor de Bosschenaren en Oeteldonkers die zich aan het opwarmen zijn en wat bekend staat als “d’n bèste bôôjum veur ut Oeteldonkse carnaval”.

“Wij kunnen na een jaar van afwezigheid gelukkig weer gebruik maken van de Pleinzaal van het Hoftheater der Amadeiro’s” zegt Bertie van den Heuvel, voorzitter van de fanfare. “Daarmee zijn we samen met onze gasten weer terug op vertrouwde grond! We hebben natuurlijk al als eerste gebruik mogen maken van de Pleinzaal in november vorig jaar, dus dat zit wel snor. Samen met de
medewerkers van het theater is gezorgd voor de beste indeling van de Pleinzaal voor onze gasten en kunnen we gebruik maken van het volledig vernieuwde decor, podium en techniek”.

Een feestelijk concert met natuurlijk bekende Oeteldonkse muziek aangevuld met bekende en nieuwe populaire feestnummers. Muzikaal leider is Marcel Rutten en de meeste arrangementen zijn van de hand van Kikvorsch Piet Odems. Komende editie brengen De Kikvorschen hun concert voor de derde keer met zang van Thea van den Wildenberg, Antoine Vissers en Kikvorsch Freddy Dubbeld enkele mooie nummers brengen. Het pauzeprogramma komt voor rekening van het bekende Bossche duo Danny & Angelique.

Als grote verrassing zullen leden van de Hofhouding van Prins Amadeiro XXV optreden! Het afgelopen jaar hebben zij in de zijvleugel van het Winterpaleis van de Oeteldonkse Vorst, 11 repetities gehad en zullen zij ter gelegenheid van het 88-jarig jubileum van de Kikvorschen in hun functie van Hofkapel der Amadeiro’s, enkele prachtige nummers ten gehore brengen! Op carnavalszondag 1930, ontving Fanfare De Kikvorsch, zoals zij destijds heette, van Prins Amadeiro XVI de benoeming voor het leven, tot Hofkapel der Amadeiro’s, Dynastie der Prinsen van Oeteldonk. Traditioneel zal tijdens het Lunschkonzert het Kikvorschenvaandel door de minister van Protocol van de Oeteldonksche Club van 1882, worden gewisseld met het Vaandel van de  Hofkapel.

D’n 11e editie
Ter gelegenheid van de 11e editie van het Lunschkonzert, ontvangen de Kikvorschen hun gasten een uur eerder. Voordat de Pleinzaal open gaat, kan men gratis genieten van natuurlijk brood met  spek, maar ook van andere lekkernijen! Een borreltje wordt elke aanwezige ook gratis aangeboden. Elk jaar weten de Kikvorschen weer hun gasten met de Kikvorschensound, te vermaken. De opzet werd in de loop der jaren telkens aangepast aan de trouwe Oeteldonkse fans, maar ook voor de liefhebbers en vrienden die van verre, speciaal voor de muziek van de fanfare komen.  Iedereen wordt natuurlijk in carnavaleske kleding verwacht. Er is een beperkt aantal zitplaatsen voor ouderen. De zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden overigens, hier geldt simpelweg, die het eerst komt, het eerst zit! Een spontane stoelendans is in het verleden wel eens voorgekomen. Er is overigens ook voldoende ruimte voor minder mobiele bezoekers met rolstoelen.

Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recente reacties

    Categorieën

    %d bloggers liken dit: