Lunschkonzert 2019

Oeteldonk / ’s-Hertogenbosch – Komische Folkloristische Fanfare De Kikvorschen organiseert in nauwe samenwerking met het Hoftheater der Amadeiro’s, in 2019 voor de 12e keer het Lunschkonzert Brôôd mee Spèk met de leus “Geniet van ut Leeve”. Een authentiek Oeteldonkse muzikale traktatie voor de Bosschenaren en Oeteldonkers die zich aan het opwarmen zijn en wat bekend staat als “D’n bèste bôôjum veur ut Oeteldonkse carnaval”.


“Ons Lunschkonzert is niet meer weg te denken voor de Oeteldonkers” aldus voorzitter Bertie van den Heuvel. “Omdat we tijdens de carnavalsdagen volledig bezet zijn met onze unieke en eervolle taak om als Hofkapel de Prins te begeleiden, hebben we geen tijd om lang stil te staan bij een intocht of optocht om de Oeteldonkers te vermaken met onze muziek. Daarom organiseren we dit nu al voor de 12e keer. Gebleken is dat we eigen trouwe fans, zowel jong en oud, hebben die onze sound waarderen. Sinds 11 november wordt er al voor gerepeteerd”.
De meeste nummers zijn gearrangeerd door Kikvorsch Piet Odems. Piet is al ruim 40 jaar lid van de fanfare. Sinds enkele jaren tekent Marcel Rutten voor de muzikale leiding als kapelmeester. Tijdens het concert staan er Oeteldonkse evergreens op het programma, maar ook nieuwe nummers zoals de winnaar van het laatste Kwèkfestijn en oude nummers in een nieuwe Kikvorschjas. Naast de “normale” instrumenten, is ook de speciale sectie Houteren Fluit natuurlijk aanwezig.

Artiesten
De zang wordt verzorgd door Thea van den Wildenberg en Toine Vissers en CV De Kwaoitongen zullen eveneens hun repertoire brengen. Spectaculair zal het optreden worden van de Amadeiro-Singers. Vorig jaar zongen een zestal leden van de Hofhouding van Prins Amadeiro al mee, en dat was een daverend succes. Reden om het deze editie nog eens dunnetjes over te doen met nieuwe repertoire en aangevuld met enkele Oeteldonkse coryfeeën! Daarnaast zal er een verrassingsoptreden worden verzorgd door een bijzondere artiest! Speciale gasten zijn dit jaar “Het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol” zoals de officiële naam luidt wat naar voorbeeld van de Kikvorschen werd opgericht in “dun aarfst van 1972”. Het was toen een protestactie van een aantal heren die steeds meer moeite kregen met het soms weinig verheffende niveau van de plaatselijke carnavalsviering. Als protest tegen dit verval (de onderbroekenlol) werd een chique “muziek”gezelschap opgericht om deze verarming onder de aandacht te brengen. Vandaar dat in de naam van het gezelschap nog het woord aarmoei voorkomt. Het kostuum; jacquet, streepjesbroek, bolhoed en sjaal gaven uiting aan dit protest. In de eerste jaren stond het IQ Aarmoei-nieke bekend als het muziekgezelschap met houten instrumenten met mirlitons. Later zijn de mannen (vrouwen waren en zijn niet toegelaten) muziek gaan studeren en werden de houten instrumenten vervangen door echte instrumenten.

Wisselen van het Vaandel
Op carnavalszondag 1930, ontving Fanfare De Kikvorsch, zoals zij destijds heette, van Prins Amadeiro XVI de benoeming voor het leven, tot Hofkapel der Amadeiro’s, Dynastie der Prinsen van Oeteldonk. Traditioneel zal tijdens het Lunschkonzert het Kikvorschenvaandel door de minister van Protocol van de Oeteldonksche Club van 1882, worden gewisseld met het Vaandel van de Hofkapel.

D’n 12e keer
Ter gelegenheid van de 12e editie van het Lunschkonzert, ontvangen de Kikvorschen hun gasten om 11.11u. De bezoekers genieten van brood met spek, maar ook van andere lekkernijen! Een borreltje wordt ook gratis aangeboden. Iedereen wordt natuurlijk in carnavaleske kleding verwacht. Er is een beperkt aantal zitplaatsen voor ouderen. De zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden overigens, hier geldt simpelweg, die het eerst komt, het eerst zit! Er is overigens ook voldoende ruimte voor minder mobiele bezoekers met rolstoelen.

Entree
Kaarten voor Lunschkonzert Brôôd mee Spèk zijn tot en met 28 februari verkrijgbaar voor € 7,50 via theateraandeparade.nl of aan de theaterkassa, Parade 23 te ‘s-Hertogenbosch of telefonisch via Bertie van den Heuvel , 0641-011901. De kaarten kosten € 9,00 op 1 maart aan de kassa.

Verdere informatie is te verkrijgen via pr@kikvorschen.nl.

Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recente reacties

    Categorieën

    %d bloggers liken dit: