Burgemeester Jack Mikkers benoemd tot Dassendrager van de Kikvorschen

Oeteldonk – ’s-Hertogenbosch Op carnavalsdinsdag 1 maart heeft
Kikvorschenvoorzitter Bertie van den Heuvel onder toeziend oog van Prins Amadeiro XXVI en Zijn Adjudant, de Kikvorschendas uitgereikt aan burgemeester Jack Mikkers. De burgemeester is daarmee benoemd tot Dassendrager van de Kikvorschen. Het uitreiken van de Kikvorschendas is de hoogste onderscheiding van Komische Folkloristische Fanfare De
Kikvorschen en gaat terug tot de tijd van moeder Truus Bosmans-den Dunnen.

Mikkers was reeds bij zijn aantreden (op 11 oktober 2017) al uitgenodigd om in het Kikvorschenhonk kennis te komen maken met de Bossche fanfare en Hofkapel der Dynastie der Amadeiro’s, Prinsen van Oeteldonk. Uiteenlopende zaken hebben een eerder bezoek echter telkens verhinderd. De burgemeester was ditmaal uitgenodigd om het traditionele afscheid van de Prins van Zijn Hofkapel bij te wonen. Nadat de Prins dat had gedaan werd de burgemeester geprezen door Van den Heuvel vanwege met name zijn enorme inzet om het carnaval in de stad doorgaan te laten hebben. ‘Hij is er zelfs voor naar Den Haag gemoeten om ze uit te leggen wat dat is’ aldus de voorzitter. ‘De volgende keer mag je ook een CD en een historisch boek van de Kikvorschen meenemen. Dan zullen ze het misschien nóg beter snappen daar!’ Aanvullend zei de voorzitter dat er binnenkort met de burgemeester een afspraak gemaakt zal gaan worden over (opnieuw) een honk in de binnenstad. ‘We zitten hier op Zuid zeker niet beroerd, integendeel, maar de kikkers horen nou eenmaal in de binnenstad, liefst in de oude Pijp. Daarnaast willen we al een praten over ons aanstaande
jubileum in 2026, 99 jaar Kikvorschen’. De enigszins verbouwereerde Jack Mikkers bedankte de voorzitter en alle leden voor de enorme eer die hem zojuist overkomen was. Toezeggingen kon hij helaas op dit moment niet doen, maar dat gesprek gaat er zeker komen, zo bevestigde hij.

Door een kleine afvaardiging van de Club van Dassendragers werd de burgemeester meteen uitgenodigd om ook lid te worden van de Club van Dassendragers van de Kikvorschen. Deze club werd op 7 april 1973 opgericht door toenmalig burgemeester Gerrit van de Ven door installatie van het eerste bestuur onder leiding van voorzitter Cees Andriessen.

Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recente reacties

    Categorieën

    %d bloggers liken dit: